Studera brassband i Norge

juni 13, 2019
Featured image for “Studera brassband i Norge”

Brassbandslinjen vid Manger Folkehøgskule blir 40 år gammal år 2020. Skolan har genom åren haft många studenter från de nordiska länderna. I samband med brassbandslinjens 40-årsjubileum önskar skolan att förstärka det nordiska samarbetet. Inför skolåren 2019-2020 och 2020-2021 kommer folkhögskolan i Manger därför att erbjuda en kraftigt rabatterad studieplats för en student från vart och ett av de nordiska länderna. Priset för dessa jubileumsplatser är NOK 40 000. Det innebär en rabatt på 65,5% av ordinarie pris.

Manger Folkehøgskule erbjuder studieplatser på kornett, trumpet, horn, baryton, eufonium, tenortrombon, bastrombon, tuba och slagverk. Det finns även möjlighet att studera dirigering.

Sökande ansöker via det vanliga ansökningsformuläret och markerar ansökan med ”nordisk sökande – jubileum”.

Kort om Brassbandslinjen vid Manger Folkhögskola

Som den enda folkhögskolan i Norden kan Manger Folkehøgskule erbjuda ett års studier på brassbandlinje. Här kan du låta ditt intresse växa genom studier och inte minst få möjlighet att njuta av din hobby under ett skolår. 

Manger ligger mitt i hjärtat av brassband-Norge med elitband som Eikanger Bjørsvik och Manger Musikklag precis runt hörnet. Dessutom hittar du ett antal andra brassband på olika nivåer, mindre än en timme bort.

Under skolåret deltar brassbandet i olika konserter tillsammans med lokala brassband, åker på resor samt anordnar sin egen julkonsert och självklart en avslutningskonsert. 

Stämfördelningen i brassbandet är växlande, det vill säga att ingen spelar på en bestämd plats hela skolåret. Brassbandet har istället 4-5 olika besättningar, så att eleverna får variation och möjlighet att prova olika stämmor på sitt instrument. På schemat finns även lektioner i ensemble-spel och gemensamma lektioner för de olika instrumentgrupperna.

Varje vecka har du möjlighet att spela med skolans ackompanjatör. Här kan du testa solon i samspel med pianisten. Under skolåret får du 20 individuella lektioner med en högkvalificerad instrumentlärare.

På Manger möter du likasinnade ungdomar på alla nivåer. Vissa kommer att gå vidare till högre musikutbildning, medan andra vill ha musiken som en givande hobby.

Skolan har mycket välutbildade lärare och besöks varje år av spännande, internationellt erkända gästlärare. 

Du kan läsa mer om Manger folkehøgskule sin brassbandlinje på www.manger.fhs.no


Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Senaste inläggen