Nordisk sångfest närmar sig Borgå

maj 20, 2019
Featured image for “Nordisk sångfest närmar sig Borgå”

– Närmare 400 ungdomar från 22 körer reser långa vägar för att samlas till en gemensam sång- och musikfestival i allas vår anrika kulturstad Borgå. Jag och festivalteamet är stolta över att få presentera Borgå och Finland och vår gemensamma historia på detta sätt och kunna bidra till den nordiska gemenskapen på rent konkret, säger festivalproducent Miira Holländer som är född och uppvuxen i Borgå.

Norbusang ordnas för första gången i Borgå, men festivalen har redan en historia som täcker drygt 30 år av nordiskt samarbete. Festivalen har en viktig social och kulturell dimension av gemenskap och gränsöverskridande arbete, där deltagarna från olika länder och med olika modersmål samlas och skapar musik tillsammans under festivalens workshoppar och konserter.

Festivalen har en viktig social och kulturell dimension av gemenskap och gränsöverskridande arbete

Konserter ordnas för allmänheten bland annat i Borgå Domkyrka, Lilla kyrkan, på Kulturhuset Grand och i Konstfabrikens ståtliga Avanti-sal. Därtill kommer flera mindre konserter att ordnas som “pop up-konserter”. Sång och musik kommer att höras även på caféer och restauranger, bland annat på Paahtimo, som utgör en naturlig samlingsplats för många Borgåbor och turister.

Norbusangfestivalen kulminerar även i ett uruppförande skrivet av Mia Makaroff och det nya festivalverket för kör och orkester tonsatt av Andrea Eklund, med text av Borgås egen Amanda Henriksson.

Därtill gästas festivalen av de prisbelönta unga vuxna körerna Musta Lammas under ledning av Ida Olsonen och Exaudio med Hanna Kronqvist som dirigent.

För hela konsertprogrammet, biljetter och mer information, kan allmänheten besöka www.norbusang.org.

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Senaste inläggen