LiveFIN fick projektstöd

Undervisnings- och kulturministeriet har beviljat våra kollegor och samarbetspartners på LiveFIN en robust tvåårig finansiering för att forska i hur ungdomar konsumerar levande musik och för att utveckla livearrangörernas verksamhetssätt.

LiveFIN beviljades 160 000 euro i understöd för projektet, som ordnas i samarbete med Sibelius-Akademin, Nuorten Akatemia och DUNK. Projektet kommer att ta fart i september 2019 och nu förbereds verksamheten intensivt på LiveFIN.

– Detta är helt sanslöst! Satsningen möjliggör konkreta utvecklingsmöjligheter inom vår bransch och för dess olika verksamhetsformer. Generationer, konsumtionsvanor och trender växlar, och den levande musikens område behöver skaka om och vädra sina gamla förutfattade meningar, konstaterar verksamhetsledare Salla Vallius i ett pressmeddelande.

Från DUNKs sida är vi glada åt att LiveFIN fått så pass stor finansiering för projektet. DUNK är medlem i nätverket LiveFIN och har under några år samarbetat med dem bland annat kring Musik & Talang. Den som är intresserad av att sätta sig in i LiveFINs verksamhet kan gärna besöka deras webbplatser och social media, eller vara i direkt med verksamhetsledare Salla Vallius.

Relaterade artiklar