Brett utbud på årets Kulturkarneval

augusti 23, 2019
Featured image for “Brett utbud på årets Kulturkarneval”

Kulturkarnevalen 2019 ordnas den 14-17 november i Ekenäs. Karnevalen riktar sig till unga i den grundläggande utbildningens övre klasser, folkhögskolor, gymnasier, yrkesläroanstalter och i svenska språkbadsklasser. Det finns 500 deltagarplatser i årets Kulturkarneval.

Under Kulturkarnevalen deltar förhandsanmälda i ett labb (workshop). Det finns 30 olika labb att välja mellan. Labben leds av kunniga och pedagogiska konstnärer och kulturarbetare. Utöver labb erbjuds olika kulturella kvällsprogram. Karnevalen kulminerar i en karnevalsfest med labbpresentationer i form av olika uppvisningar och utställningar. Mera information om programmet finns bland annat på Kulturkarnevalens hemsida.

Låtskrivningslabb i samarbete med DUNK

I labbet kommer vi att utforska låtskrivning och kreativitet utgående från var och ens egna kunskaper. Vi kommer jobba i små grupper, öva på att samarbeta och förhoppningsvis så åker alla hem med en ny låt i bagaget. Som labbledare fungerar Emelie ”Venior” Sederholm.

VENIOR är sångare, låtskrivare, producent och har jobbat inom musikbranchen i flera år, bl.a i Stockholm, London, Los Angeles och är numera bosatt i Berlin.

Vill du lära dig ännu mera om att producera låtar?

Du och de andra i det här labbet kan också delta i låtskrivningsworkshop på Musik & Talang den 19-21 september i Vasa. Musik & Talang riktar sig både till dem som är längre hunna och till dem som är på väg in i musikbranschen och behöver de rätta verktygen och nätverken för att ta nästa steg. På Musik & Talang får du delta i intressanta och inspirerande workshops, föreläsningar och artistuppträdanden. Det ges även möjlighet till en träff under vintern 2020 för att sedan sammanstråla och spela in sin(a) låt(ar) i musikstudio den 7-9 maj på Skolmusik 2020 i Jakobstad. Allt det här för samma deltagaravgift! Detta är en enastående chans för dig! Alla anmälda kommer att få mera info.

Praktisk information

Deltagarna inkvarteras i Yrkeshögskolan Novia i Ekenäs och i Ekenäs gymnasium. Labb arrangeras på olika platser i Ekenäs, bland annat i Ekenäs högstadieskola, Seminarieskolan och Mikaelskolan. Karnevalen invigs torsdagen den 14 november kl. 19.00 och avslutas söndagen den 17 november kl. 11.00

Anmälan öppnar lördagen den 14 september kl.12 på www.kulturkarnevalen.fi. Deltagaravgiften är 60 € per person och inkluderar alla busstransporter, labb, kost, logi, T-skjorta och tygkasse. För medlemmar i Finlands Svenska Skolungdomsförbund är avgiften 50 €.

Förfrågningar kan riktas till producent Eva-Helén Ahlberg, eva-helen@kulturkarnevalen.fi eller tfn 050-337 0367.

Kulturkarnevalshälsningar,
Eva-Helén Ahlberg, producent
Kulturkarnevalen
Hovrättsesplanaden 16, 65100 VASA
www.kulturkarnevalen.fi

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Senaste inläggen