Låtskrivning för ungdomar

september 2, 2019
Featured image for “Låtskrivning för ungdomar”

Tillsammans med låtskrivarna och musikproducenterna Henzo och Christian funderar vi på vad som behövs för att skriva en modern och välfungerande låt, vad som gör en låt till en hit 2019 och vilka knep man kan plocka upp ur rockärmen för att nå dit. Workshopen kommer att vara väldigt praktiskt lagd och ”hands on”, det vill säga att vi börjar med det praktiska elementet – att faktiskt skriva låten – direkt, och funderar på förbättringar efter hand.

Workshoppen ordnas i Vasa Arbis musiksal fredag 20.9 klockan 16.00-19.00 och fortsätter på lördagen klockan 10-13. Att delta i workshoppen är gratis, men du förväntas anmäla dig per e-post till Martin Enroth på DUNK på adressen martin@dunk.fi senast den 17 september.

Låtskrivningsprojekt i tre delar

Låtskrivningsworkshoppen i Vasa är den första av tre som vi ordnar i samarbete med Kulturkarnevalen och vårt eget Skolmusik 2020 i Jakobstad. Vår gemensamma vision är att deltagaren skall ha möjlighet att bekanta sig med låtskrivningen med olika personligheter och sakkunniga inom området. Du kan delta i alla workhsoppar eller endast komma och prova på – detta är upp till dig.

Fortsätt med Venior och Nisse

Den som är intresserad uppmanar vi även att anmäla sig till Kulturkarnevalen, som ordnas den 14-17 november i Ekenäs. Där ordnar DUNK i samarbete med Kulturkarnevalen låtskrivningslabb med Venior. I labbet kommer vi att utforska låtskrivning och kreativitet utgående från var och ens egna kunskaper. Vi kommer jobba i små grupper, öva på att samarbeta och förhoppningsvis så åker alla hem med en ny låt i bagaget.

I samband med Skolmusik 2020 kan du också arbeta tillsammans med låtskrivaren och producenten Johan “Nisse” Nybäck med din låt. Du får bekanta dig med musikutbildningarnas fina studio i Campus Allegro och ta din låt till nästa steg tillsammans med Nisse Nybäck.

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Senaste inläggen