Ny utbildning Musikpedagog (Högre YH)

februari 4, 2020
Featured image for “Ny utbildning Musikpedagog (Högre YH)”

Yrkeshögskolan Novia i Jakobstad inleder en ny utbildning. Utbildningen är den enda på svenska i Finland som ger högre YH-examen i musikpedagogik. Utbildningen omfattar 60 studiepoäng och tar normalt 1,5 år i anspråk. Utbildningen består av fördjupade yrkesstudier inom ämnet musikutbildning i förändring, valfria studier och examensarbete. Examensarbetet kan fokusera på ett pedagogiskt, konstnärligt eller annat lämpligt utvecklingsområde.

De fördjupade yrkesstudierna inom musikutbildning i förändring består av musikpedagogiska studier och studier som stöder det musikaliska hantverket. De pedagogiska studierna behandlar aktuella teman i musikpedagogik, ledarskap och utveckling. Inom studierna som stöder det musikaliska hantverket väljer man mellan instrument- och ensemblespel, musikteori och arrangering, musikteknologi, entreprenörskap eller komposition. Valfria studier tillkommer.

Utbildningens tema är musikutbildning i förändring. Målsättningen är att ge den studerande en djupare insikt och kompetens i hur samhället förändras samt på vilka sätt man kan arbeta utgående från detta. Studerande får beredskap att fungera som ledare, utvecklare och specialist inom musikutbildning och musikbranschen. Studierna ger den studerande en högre behörighetsnivå och ökade chanser att rekryteras i arbetslivet.

Ansökan pågår 18.3-1.4.2020 på studieinfo.fi.

Läs mer om utbildningen här.

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Senaste inläggen