Medlemsfakturor skickas ut

oktober 24, 2019
Featured image for “Medlemsfakturor skickas ut”

I brevet som postas ut finns ett nyhetsbrev och information om Skolmusik 2020. Här svarar DUNKs verksamhetsledare Martin Enroth på några vanliga frågor om medlemsfakturorna.

Föråldrade eller felaktig adress

– Om faktureringsadressen är felaktig eller uppgifterna är föråldrade ber vi er ta kontakt med DUNKs kansli, så uppdaterar vi era uppgifter. Vi brukar samla informationen och uppdatera ungefär en gång i året. I övrigt hämtar vi er information från era egna hemsidor samt webbplatsen Svenskskola.fi.

Varför ska vi betala medlemsavgift åt er?

– DUNK är en riksomfattande ungdomsorganisation och är berättigad till att söka om årligt statsbidrag från ministeriet. Därför är det viktigt att vi upprätthåller en geografiskt bred medlemskår. Medlemskapet är mer en formalitet än en ”inträdesbiljett” till DUNKs verksamhet. Vi arbetar för att alla barn och ungdomar – oavsett medlemskap – trots allt skall ha tillgång till den verksamhet vi erbjuder.

Vi har i dagsläget litet över 200 medlemsgrupper, vilket är en majoritet av de finlandssvenska skolorna och musikinstituten. Detta är vi mycket tacksamma för. Ert medlemskap utgör en viktig grund och skapar en stor trovärdighet för vår organisation.

Vi skulle vilja ha elektroniska fakturor

– Vi har numera möjlighet att sända e-fakturor. I många fall är detta rentav att föredra, även om det kan betyda att eventuella små bilagor, flyers och dylikt, kanske uteblir. Vi erbjuder alltid samma information gratis på våra webbplatser.

Om ni vill ha e-fakturor i framtiden skall ni meddela oss om saken, så skall vi uppdatera våra faktureringsadresser.

Vår skola har blivit nerlagd eller sammanslagen

– Meddela oss gärna om strukturella förändringar som berör ert medlemskap. Vi strävar efter att årligen själva gå genom uppgifter och besöka era hemsidor och Svenskskola.fi, men ibland hittar vi inte självmant den aktuella informationen. Vi uppskattar därför att ni hör av er till oss, så att vi inte skickar ut material i tomma intet.

Vi vill inte ha medlemsfaktura eller material av DUNK

– Att betala medlemsfakturan är helt frivilligt, men alltid uppskattat! Ni får fritt själva riva och kasta räkningen, för inga påminnelser eller kravbrev skickas ut. Samma gäller med eventuella följebrev och medföljande material.

Om ni behöver en kreditfaktura kan ni kontakta oss, så skickar vi.

Det förekommer ibland att enstaka personer redan meddelat att de inte vill ha material av DUNK, men får trots allt post. Detta beror på att vi stämmer av DUNKs medlemsregister med Svenskskola.fi och kompletterar med adresser vi inte har. Vi beklagar om detta irriterar dig och hoppas du har förståelse för att merparten av mottagarna trots allt uppskattar arbetet vi gör.

Vi VILL ha information – men får aldrig post av er!

– Då skall ni givetvis höra av er, så kartlägger vi vad som felas. Kanske vi saknar er grupps information helt och hållet? Möjligen har er stad eller kommun outsourcat fakturering till en part som inte sänder bilagor vidare. Kanske vi har föråldrade kontaktuppgifter eller råkar sända till en person i er grupp som inte vidarebefordrar informationen till rätt person.

Vad gör ni med medlemsavgiften?

– DUNK genererar cirka 6000 euro årligen i medlemsavgifter. Avgiften på 30 euro betalas av cirka 200 skolor och grupper. Medlemsavgiften samlas på DUNKs bankkonto och registreras i bokföringen. Alla uppgifter är transparenta, så kontakta kansliet om ni har frågor. Medlemsintäkterna omsätts direkt och oavkortat inom DUNKs barn- och ungdomsverksamhet, rent konkret till exempel för att delfinansiera Skolmusik.

Vi tackar för ert viktiga stöd!

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Senaste inläggen