Lyran släpper sin nya skiva den 10 maj

maj 7, 2019
Featured image for “Lyran släpper sin nya skiva den 10 maj”

För Akademiska Damkören Lyran är det viktigt att lyfta fram nordisk musik, eftersom körens identitet och klangliga rötter ligger så djupt i den skandinaviska jorden. En stor del av musiken som vi valt till denna skiva kommer således från den nordiska folktraditionen, och de nya folksångsarrangemangen får sällskap av klassiska favoriter och nya beställningsverk. Nästan alla verk på skivan är antingen arrangerade eller komponerade för Lyran.

Skivans kärna kretsar kring feminin kraft, förhållandet mellan mor och barn, och behovet att bli sedd. Vi dyker in i en värld av myter, minnen och arketyper, där texterna handlar om moderskänslor, den unga kvinnans sinne, och längtan efter kärlek.

“Vi lever i en spännande tid då kvinnor mer och mer tar saker i egna händer. Gamla tankemönster kan endast brytas om vi förstår mekanismerna och historien bakom dem. Lyrans nyaste skiva är en del av denna självreflektion.” – Jutta Seppinen, Lyrans dirigent

Akademiska Damkören Lyran grundades 1946 och är idag en av Finlands främsta damkörer. Lyran leds sedan 2009 av musikmagister, kördirigent och kapellmästare Jutta Seppinen.

Köp skivan Hennes röst via Lyrans hemsida, på deras konserter, av korister, eller i Musikhusets skivaffär Fuga från och med den 10 maj 2019.

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Senaste inläggen