Kulturkarnevalen 2019 ordnas i Ekenäs

maj 17, 2019
Featured image for “Kulturkarnevalen 2019 ordnas i Ekenäs”

Kulturkarnevalens syfte är att främja konst och kultur bland unga på svenska

Den sjuttonde Kulturkarnevalen riktar sig till unga i den grundläggande utbildningens övre klasser, folkhögskolor, gymnasier, yrkesläroanstalter och i svenska språkbadsklasser. Kulturkarnevalens syfte är att främja konst och kultur bland unga på svenska och erbjuda möjlighet att prova på olika kulturuttryck. Den drogfria karnevalen innehåller traditionella konstformer men även nyskapande kulturyttringar. Arrangören vill med karnevalen uppmuntra till kontaktskapande över regiongränserna.

Under Kulturkarnevalen deltar man i ett labb (workshop). Det finns cirka 30 olika labb att välja mellan. Labben leds av kunniga och pedagogiska konstnärer och kulturarbetare. Utöver labb erbjuds olika kulturella kvällsprogram. Karnevalen kulminerar i en karnevalsfest med labbpresentationer i form av olika uppvisningar och utställningar.

Deltagarna inkvarteras i Novias enhet i Ekenäs och i Ekenäs gymnasium. Labb kommer att arrangeras bland annat i Ekenäs högstadieskola, Seminarieskolan och i Mikaelskolan.

Anmälan öppnar lördagen den 14 september klockan 12 på www.kulturkarnevalen.fi. Deltagaravgiften är 60 € per person och inkluderar alla busstransport, kost, logi, T-skjorta och tygkasse. För medlemmar i Finlands Svenska Skolungdomsförbund är avgiften 50 €.

 

Förfrågningar kan riktas till producent Eva-Helén Ahlberg
eva-helen@kulturkarnevalen.fi, eller per telefon på 050-337 0367

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Senaste inläggen