Anmäl dina elever till Skolmusik 2024 – Festivalen för kulturmöten och musikglädje!

december 13, 2023

Hej du som är lärare i Svenskfinland! 

Vi är glada att meddela att Skolmusik 2024 äntligen är tillbaka och äger rum i Tammerfors den 24-26 april. Efter flera tysta coronaår är det dags att fira gemenskapen genom musik och kulturmöten. Påbörja er anmälan genom anmälningsportalen redan nu! Anmälan är öppen och redigerbar fram till 31.1.2024. Kom ihåg att det viktigaste är att eleverna ska ha roligt och få ta del av upplevelsen, inte nödvändigtvis att eleverna behöver kunna alla låtar utantill. 

Varför din skola bör delta i Skolmusik 2024:

Kulturmöten och musikglädje:

Temat för Skolmusik 2024 är ”Kulturmöten,” vi fokuserar på identitet, intresse och respekt för varandras kulturarv. Detta är en fantastisk möjlighet att öppna upp för diskussioner om inkludering och jämlikhet i din skola.

Ny repertoar och pedagogiskt material:

Till Skolmusik 2024 har det skrivits tio nya verk samt ett Skolmusikmedley, alla sånger finns att beställas i finlandssvensk punktskrift. Det finns även stödtecken gjorda för två sånger. Den nya repertoaren medföljer omfattande handledningsmaterial, demonstrationer och inspelade stämmor för enkel instudering. Du kan lyssna på de fantastiska låtarna och bekanta dig med repertoaren här

Som stöd för instudering av repertoaren ordnas även repertoarseminarier i Jakobstad, Helsingfors och Tammerfors. I Jakobstad ordnas seminariet i samband med Konstundervisningsdagarna den 1 februari, övriga tidpunkter publiceras på hemsidan och våra sociala kanaler inom kort.

Festkonsert i Tammerfors ishall:

Hela evenemanget kulminerar i en spektakulär festkonsert där dina elever får vara med och skapa en professionell konsertupplevelse. Festkonserten spelas in av Yle och sänds i efterhand på Yle Arenan.

Mosaikkonserter och open stage:

Dina elever har möjlighet att delta i gemensamma mosaikkonserter och Open Stage-konserter där de kan framföra valfritt program på scenen.

Inspirerande workshoppar:

Både elever och lärare kan delta i kreativa och fysiska workshoppar, inklusive dans, rytm och vocal painting. Det finns också workshops för pedagoger för att inspirera och tillföra nya verktyg för undervisningen.

Positivt utbyte och identitetsskapande effekt:

Skolmusik är inte bara ett musikevenemang, det är också en mötesplats där barn och unga från hela Svenskfinland får möjlighet att träffas och dela glädjen av musiken.

Hur du anmäler dig och dina elever:

Läs mer om evenemanget här.

Anmäl dina elever och beställ repertoarhäften innan 31.1.2024 till Skolmusik här: anmalan.skolmusik.fi

Du kan även bekanta dig med repertoaren gratis på förhand här: gratis.laromedel.fi/dunk-skolmusik-2024/

Om du vill ta en titt på hur Skolmusik såg ut 2017 när det ordnades i Botniahallen i Korsholm kan du gå till Yle Arenan här.

Vi ser fram emot att skapa musikminnen tillsammans i Tammerfors! Anmäl dig och dina elever redan idag för att vara en del av denna unika musikaliska upplevelse. 

Tveka inte att ta kontakt om du har frågor kring Skolmusik 2024 till producent Johanna Frimodig, johanna@dunk.fi eller Tel. +358 50 368 6295.

The post Anmäl dina elever till Skolmusik 2024 – Festivalen för kulturmöten och musikglädje! appeared first on Skolmusik 2024.

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Senaste inläggen