Välkommen på trädgårdskonsert

juni 14, 2021
Featured image for “Välkommen på trädgårdskonsert”

Under våren parades sökande talenter och mentorer ihop till passande mentorpar i DUNKs nya mentorprogram. Lina Teir fungerar mentor för Amanda Henriksson. Målsättningar för deras mentorskap är bland annat att fundera över Amandas personliga konstnärsprocesser, diskutera vilka sammanhang Amandas band Mandys Nyckel kunde synas i och sträva efter att hitta den rätta publiken för bandet. Målsättningen är även att hitta samarbeten samt diskutera berättarkonsten och hur man kan bygga upp konserter.

Lina och Amanda har videomöten med några veckors mellanrum. Efter varje träff skriver Amanda processdagbok som inkluderar dagens insikter och åtgärder. Ett konkret projekt som diskuterats under mentorträffarna är en trädgårdskonsert som Mandys Nyckel ger i Borgå den 19 juni, med hjälp av följande frågor:

  • Hur kan den personliga miljön i gamla stan i Borgå utnyttjas för att bygga upp en konserthelhet?
  • Ett hurdant intryck får publiken när de kommer in på gården? Vad tar de med sig när de går hem?
  • Vilka bakgrundsberättelser kan ge inspiration till mellanspeakar?

Lina Teir fungerar som Amandas mentor. Foto: Patricia Rodas

Vi frågade Lina Teir hur det hur har det varit att vara mentor för Amanda hittills? 

– Jag tycker att det är väldigt meningsfullt att vara mentor för Amanda och på så sätt ge vidare av det jag själv har lärt mig under min karriär hittills. Det är ju också ett sätt för mig att sätta ord på och skapa kopplingar mellan insikter och erfarenheter jag har fått kring att vara självständig konstnär, pedagog och samhällsröst på olika sätt. Det kan handla om själva den konstnärliga processen, om att utveckla och hitta trygghet i sin egen konstnärliga identitet, om att hitta rum och vägar vidare för ens unika uttryck och så förstås att hitta balansen mellan det administrativa arbetet som krävs och den lekande, gränslösa sidan av att vara konstnär.

– Det inspirerar mig att lära känna och undersöka en för mig ny människa: Vilka styrkor och egenskaper har den här människan? Vilket intresse och ambitioner? Vad är det som står i vägen för att hen ska kunna blomstra optimalt och hur kan vi tillsammans undersöka hur möjligheterna blir större och fler? Jag tycker att jag och Amanda har fått en fin kontakt efter bara några samtal, så här har DUNK gjort en bra matchning! Jag ser fram emot att kunna träffa Amanda och ta del av hennes uttryck också fysiskt, så snart det går på grund av corona, säger Lina Teir.


Välkommen på trädgårdskonsert 19.6 i gamla stan i Borgå!

Foto: Amanda Grönroos

Mandys Nyckel bjuder på moderna vaggvisor som passar alla åldrar. De spelar också gamla favoriter ur deras repertoar. Kom och fira sommaren och kulturen med i familjär stämning!

Begränsat antal platser. Boka biljetter via Amanda Henriksson senast 16.6, amandahenrikssonmusic@gmail.com.

OBS! Om det regnar blir det ingen konsert.

Tid: Lördag 19 juni kl. 16
Plats: Brobacken 4
Pris: 15 € (kontanter / MobilePay)

Amanda Henriksson, piano och sång
Margarita Eklund, sång
Lotta Ahlbeck, violin
Niklas Nyholm, gitarr
Olli Liljeström, bas
Jesper Eklund, trummor & slagverk

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Senaste inläggen