Vårkonsert: Mot Himlen

25.05.2024

Tempelplatsens kyrka i Helsingfors

19:00

Image

Suomen Nuorisokuoro – Finlands Ungdomskör
Mot himlen – Lö 25.5 kl. 19
Tempelplatsens kyrka, Luthergatan 3
Biljetter: 25€ vuxen, 20€ pensionär, 15€ studerande
Köp biljetter här: https://www.lippu.fi/artist/suomen-nuorisokuoro/

Finlands Ungdomskör ger en gripande konsert i Helsingfors efter ett års paus! Gör er redo att stiga mot himlen och upptäck en värld av sång och harmoni. Utforska himlens mysterier i en strävan mot fred och välvilja i vårt samhälle.

Ibland känns drömmen om fred nästan som att sträcka sig mot himlen: solen, månen och stjärnorna är så långt borta och oåtkomliga, men ändå vill vi lära känna dem. Vi måste drömma om rättvisa och att våga flyga, för endast då kan världen förändras. Kom och lyssna på fantastiska körverk där ni bland annat får höra om hur månens olika ansikten ser ut, vad Leonardo Da Vinci skrev i sin dagbok och vilken kraft som uppstår när alla arbetar för samma mål!

Den prisbelönta och tvåspråkiga kören, Finlands ungdomskör, består av talangfulla sångare i åldrarna 16-29 år från hela Finland. De strävar efter att skapa högklassig vokalmusik och ge unga en plattform att utvecklas till mångsidiga sångare och musiker.

Konserten dirigeras av körens konstnärliga dirigent Elisa Huovinen och produceras av körens producent Lina Sandvik. I samband med körens utnämnelse till Årets Ungdomskör 2023-24 spelas konserten in av Yle och kommer sändas i radio i juni. Finlands ungdomskör administreras av DUNK.