Skolmusik 2024

24.04.2024 - 25.04.2024

Tammerfors

Image

Skolmusik, den populära musikfestivalen för grundskoleelever och elever på andra stadiet, återvänder denna gång till Tammerfors den 24-25 april 2024. Arrangerad av DUNK – De Ungas Musikförbund i Svenskfinland, bjuder Skolmusik 2024 in till en minnesvärd upplevelse med temat “Kulturmöten”. 

I år samlar festivalen över 3000 elever och lärare från hela Svenskfinland för att dela sin passion för musik och kultur. Sedan 1987 har Skolmusik varit en betydande del av den finlandssvenska musikscenen och för 2024 års upplaga fortsätter traditionen med att erbjuda en konstnärligt högklassig upplevelse och ett omfattande program.

Under båda dagarna ordnas gästkonserter, workshoppar samt mindre och större konserter där deltagarna själva får uppträda runt om i Tammerfors. Musikfestivalen kulminerar under torsdagen den 25 april med den stora festkonserten i Hakametsä ishall!

Skolmusik 2024 repertoaren inkluderar 10 nyskrivna och nyarrangerade verk, samt ett Skolmusikmedley, skapat av både etablerade låtskrivare och nya kompositörer med koppling till Svenskfinland. Du kan lyssna på låtarna och studera repertoaren närmare här. Under festkonserten i Hakametsä ishall uppträder eleverna själva med den nyskrivna repertoaren.

Läs mer om festivalen på Skolmusik.fi.